تكنولوژي تكنولوژي .

تكنولوژي

چگونه از وضعيت ممنوع‌الخروجي مطلع شويم؟

ممنوع الخروجي يكي از قوانيني است كه شامل بعضي افراد مي‌شود و عموما تا زمان خروج از كشور متوجه آن نمي‌شوند. اين اتفاق ناخوشايند مي‌تواند مشكلات بسياري براي افراد ايجاد كند و لازم است تا قبل از رزرو بليط هوايپما ممنوع‌الخروج بودن يا نبودن خود را چك كنند. در ادامه مطلب همراه ما باشيد تا در اين باره اطلاعات مفيدي كسب كنيد.

ممنوع‌الخروجي چيست؟

ممنوع الخروجي به شرايطي گفته مي شود كه فرد به دلايلي، اجازه خروج از منطقه خاص جغرافيايي كه معمولا مرزهاي كشور هست را ندارد و تا زماني كه دلايلي كه به خاطرش ممنوع الخروج شده را تعيين و تكليف ننمايد اجازه خروج از كشور را ندارد.
در واقع ممنوع‌الخروجي حالتي است كه شما بليت خود را تهيه كرده ايد ولي اجازه عبور از گيت را به شما نميدهند. بنابراين بهتر است قبل از تهيه بليت استعلام ممنوع‌الخروج بودن را بگيريد تا خيالتان براي خروج از كشور راحت شود. چرا كه خسارت هاي مالي براي شما به همراه دارد و با توجه به پروسه رفع ممنوع الخروجي تقريبا تحت هيچ شرايطي در يك ساعت مانده به پرواز امكان رفع ممنوع الخروجي وجود ندارد.

ممنوع الخروجي به چه دلايلي اتفاق مي‌افتد؟

همانطور كه در مقدمه ذكر كرديم اگر شما به يكي از دلايل قضايي، كيفري، مالياتي و حتي دارايي، داراي مشكلاتي در كشور باشيد حتي اگر بليط قطار يا هواپيماي خارجي خود را نيز خريداري و ويزاي كشور مقصدتان را هم دريافت كرده باشيد، مجاز به خروج از كشور نيستيد.

از عمده‌ترين دلايل ممنوع‌الخروجي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • عدم اجازه قيم يا همسر براي خروج از كشور
  • بدهكاران مالياتي
  • سربازان فراري
  • بدهكاران چك و مهريه
  • افرادي كه قبلا سابقه دزدي كلاه‌برداري، تكدي‌گري يا سوء شهرت در خارج از كشور داشته‌اند.
  • محكومان كيفري كه هنوز دوران محكوميت خود را تمام نكرده‌اند نيز امكان خروج از كشور را ندارند.
  • افرادي كه خروجشان مخالف مصلحت كشور است.
  • كودكان زير ۱۸ سالي كه قيمشان اجازه خروج از كشور را به آنها نداده است.

ممنوع‌الخروجي توسط چه سازمانهايي انجام مي‌شود؟

دادسرا

دادسرا يكي از مراجعي است كه مي تواند حكم ممنوع الخروجي براي فردي صادر كند. وقتي كه به اتهامات يك متهم رسيدگي شد چنانچه احتمال ارتكاب جرم توسط آن شخص بالا باشد و همچنين امكان اين كه از كشور خارج و خود را مخفي كند نيز وجود داشته باشد، اين شخص را از طريق دادستاني كل كشور ممنوع الخروج مي كنند.

دادگاه هاي حقوقي

يكي ديگر از مراجعي كه امكان صدور حكم ممنوع الخروجي شخصي را دارد دادگاه هاي حقوقي است. البته  اين مرجع صرفا در مرحله اجراي احكام اين امكان را دارند كه شخصي را ممنوع الخروج كنند.

به عبارت ديگر ممكن است كه فردي به دليل بدهي كه دارد به طرف ديگر و يا چون تعهداتش را اجرا نكرده است، طرف مقابل در مرحله ي اجراي حكم درخواست ممنوع الخروجي وي را بكند تا به اين طريق از خروج او و عدم پرداخت دين و يا اجرا نكردن تعهد قراردادي جلوگيري كند.

اداره ثبت

اداره ي ثبت نيز يكي از مراجعي است كه اين امكان را دارد فرد را ممنوع الخروج كند. زماني كه شخصي به موجب يك سند لازم الاجرا يا رسمي بدهكار باشد مثل چك يا مهريه و اقدامي براي پرداخت آن نكند طلبكار مي تواند بخواهد كه وي را ممنوع الخروج كنند.

بانك مركزي

بانك مركزي كي از مراجعي است كه مي تواند در مورد بدهكاران بانكي حكم ممنوعيت خروج صادر كند. در صورتي كه كسي مبلغ قابل توجهي به بانك بدهكار باشد و احتمال داشته باشد كه براي فرار از پرداخت از كشور خارج شود، بانك مركزي از طريق دادستاني كل كشور اقدام به مممنوع الخروج كردن او مي كند.

اداره دارايي

اداره ي دارايي نيز مانند بانك مركزي اگر تشخيص دهد يكي از بدهكاران مالياتي ممكن است براي فرار از پرداخت به خراج از ايران برود، مي تواند از طريق دادستاني كل كشور حكم ممنوع الخروجي او را بگيرد. 

نحوه استعلام ممنوع الخروجي

اكنون كه با دلايل ممنوع الخروجي آشنا شديد، لازم است تا درباره نحوه استعلام نيز آگاهي كسب كنيد. در گذشته افراد براي بررسي وضعيت خروج از كشور بايد به اداره گذرنامه مراجعه مي‌كردند و طي فرايندي پيچيده استعلام مي‌گرفتند. اما در سال‌هاي اخير اين پروسه كوتاه‌تر شده است و از طريق اپليكيشن‌ها و سامانه‌هاي آنلاين قابل چك كردن است. در اين سامانه‌ها لازم است تا اطلاعات شخصي مسافر وارد شود و سپس طي مدت زمان كوتاهي نتيجه آن اعلام مي‌شود.

هميشه مهاجرت تنها دليل خروج از كشور نيست گاهي اوقات سفر، مسابقه، كار يا تحصيل مي‌تواند دليلي باشد كه شما قصد خروج از كشور را داشته باشيد. براي اينكه با خالي آسوده راهي فرودگاه شويد، بهتر است قبل از سفر خارجي نسبت به استعلام ممنوع‌الخروجي از فرودگاه امام خميني و يا هر فرودگاه ديگري اقدام كنيد.

اپليكيشن استعلام ممنوع الخروجي پيشخوان24

در گذشته كه خبري از پيشرفت تكنولوژي و اينترنت پر سرعت نبود، تمامي افراد بايد براي پيگيري به اداره گذرنامه مراجعه مي‌كردند اما امروزه فرايند استعلام خيلي سريع‌تر از قبل شده است. يكي از ساده‌ترين و در دسترس‌ترين روش‌ها، استفاده از اپليكيشن استعلام ممنوع ‌الخروجي پيشخوان ۲۴ است. براي مشاهده نتيجه استعلام با جزئيات نياز به شماره موبايل و كد ملي داريد.

استعلام ممنوع ‌الخروجي با اپليكيشن پليس من

يكي از روش‌هاي استعلام ممنوع‌الخروجي پليس + ۱۰ استفاده از اپليكيشن پليس من است. شما مي‌توانيد با پرداخت ۵۲۰۰ تومان و وارد كردن شماره تماس و كد ملي‌تان نسبت به استعلام ممنوع‌الخروجي خود در كوتاه‌ترين زمان اقدام كنيد. هم‌چنين مي‌توانيد نتيجه استعلام ممنوع‌الخروجي epolice.ir را از طريق دانلود اپليكيشن پليس مشاهده كنيد.

استعلام ممنوع ‌الخروجي قوه قضاييه

استعلام ممنوع‌الخروجي با كد ملي، يكي ديگر از روش‌هاي استعلام ممنوع‌الخروجي است. براي استفاده از سرويس ثبت من قوه قضاييه بايد به نشاني exitban.ssaa.ir مراجعه كنيد. براي استعلام ممنوع‌الخروجي نياز به كد ملي و وارد كردن اطلاعات شخصي خود داريد تا از آخرين وضعيت ممنوع‌الخروجي خود مطلع شويد.

استعلام ممنوع ‌الخروجي چك برگشتي

براي استعلام ممنوع‌الخروجي اجراي اسناد رسمي و استعلام ممنوع‌الخروجي چك برگشتي مي‌توانيد به سامانه ثبت اسناد و املاك كشور مراجعه كنيد. براي مشاهده آخرين وضعيت خروج از كشور نياز به اطلاعاتي مانند شماره كد ملي، نام پدر، نام و نام خانوادگي و شماره شناسنامه داريد. توجه داشته باشيد كه شما به كمك اين سايت مي‌توانيد از وضعيت اجازه خروج كشور تمام پرونده‌هاي قضايي مطلع شويد.

استعلام ممنوع‌ الخروجي مالياتي با كد ملي

براي مشاهده وضعيت ممنوع‌الخروجي و پيگيري بدهي مالياتي خود مي‌توانيد به سازمان امور مالياتي به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه كنيد و ببينيد كه آيا بدهي مالياتي و اجازه خروج از كشور را داريد يا نه!‍

استعلام ممنوع‌ الخروجي از اداره گذرنامه

اگرچه امروزه بيشتر افراد ترجيح مي‌دهند كه براي استعلام ممنوع‌الخروجي خود از روش‌هاي غير حضوري استفاده كنند اما هنوز هم خيلي از افراد هستند كه ترجيح مي‌دهند از روش حضوري استفاده كنند. در اين بين براي استعلام ممنوع‌الخروجي كيفري مي‌توانيد به صورت حضوري به اداره گذرنامه مراجعه كنيد يا از اپليكيشن پيشخوان ۲۴ و پليس من استفاده كنيد.

استعلام ممنوع‌الخروجي سامانه ثبت

براي اطلاع از آخرين وضعيت ممنوع ‌الخروجي پرونده‌هاي ثبتي مي‌توانيد به سايت سازمان ثبت اسناد و املاك كشور مراجعه كنيد. هم‌چنين در شرايط زير مي‌توانيد از سايت my.ssaa.ir استفاده كنيد و نتيجه استعلام ممنوع‌الخروجي خود را مشاهده كنيد.

  • استعلام ممنوع ‌الخروجي مهريه
  • استعلام ممنوع ‌الخروجي فرزند

درصورتي‌كه بعد از استعلام ممنوع ‌الخروجي نظاميان، اجازه خروج از كشور را نداشتيد، مي‌توانيد با مراجعه به اداره گذرنامه اجازه موقت خروج از كشور را دريافت كنيد.

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ تير ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۴۸:۳۲ توسط:زهره موضوع:

نمره منفي و عواقب آن

درصورتي ‌كه رانندگان، قوانين راهنمايي و رانندگي را زير پا گذاشته و مرتكب تخلفي شوند، از سمت پليس راهور جريمه شده و نمره منفي دريافت مي‌كنند. رسيدن به حد مشخصي از نمره منفي عواقبي را براي رانندگان به دنبال دارد كه در ادامه مطلب توضيح خواهيم داد.

نمره منفي گواهينامه چيست؟ 

جريمه نمره منفي گواهينامه يكي از انواع جريمه‌‌هاي رانندگي است. اگر نسبت به قوانين راهنمايي و رانندگي بي‌توجه باشيد، در صورت ارتكاب برخي تخلفات جريمه خواهيد شد. اين جريمه در قالب امتياز منفي از سمت سيستم راهنمايي و رانندگي براي شما ثبت مي‌شود. هم‌چنين اين امتياز منفي با پرداخت مبلغ جريمه حذف نخواهد شد. در واقع جريمه نمره منفي براي برخي تخلفات پرخطر در نظر گرفته شده است.

مراحل مختلف عواقب نمره منفي

نمره منفي گواهينامه در 3 مرحله رخ مي‌دهد:

مرحله اول: در صورتي‌كه ميزان امتياز منفي گواهينامه از 30 نمره بيشتر شود، خودرو توقيف و راننده به مدت 3 ماه اجازه رانندگي نخواهد داشت. بعد از گذشت 3 ماه، راننده با پرداخت مبلغ جريمه 60 هزار توماني (براي سال 1400) مي‌تواند مجدد گواهينامه خود را دريافت و استفاده نمايد.

مرحله دوم: در صورتي‌كه امتياز منفي گواهينامه فرد با ارتكاب مجدد به تخلفات از نمره 25 بيشتر شود، اين‌بار گواهينامه وي به مدت 6 ماه توقيف شده و فرد امكان رانندگي نخواهد داشت تا پس از گذشت 6 ماه و با پرداخت مبلغ 90 هزار تومان (براي سال 1400)، گواهينامه فرد آزاد و رانندگي با آن ميسر شود.

مرحله سوم: در اين مرحله سقف امتياز منفي به 20 امتياز كاهش مي‌يابد. توقيف گواهينامه در اين مرحله، 1 ساله است و گواهينامه فرد باطل مي‌شود. دريافت گواهينامه پس از 1 سال منوط به شركت در دوره‌هاي آموزشي، آزمون مجدد رانندگي و پرداخت جريمه 1 ميليون و 500 هزار توماني خواهد بود.

روش‌هاي استعلام نمره منفي گواهينامه با جزئيات 

استعلام نمره منفي گواهينامه با كد ملي

براي استعلام نياز است نرم‌افزار استعلام نمره منفي گواهينامه قبضينو را باز كنيد. سپس با وارد كردن كد ملي، شماره موبايل و شماره گواهينامه خود مي‌توانيد جزئيات نمره منفي گواهينامه را به صورت كامل مشاهده كنيد.

استعلام نمره منفي گواهينامه با پيامك

براي مشاهده نتيجه استعلام نمره منفي گواهينامه از طريق پيامك نياز است شماره گواهينامه خود را با اعداد انگليسي به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ پيامك كنيد تا از امتياز منفي خود مطلع شويد.

استعلام نمره منفي گواهينامه به صورت آنلاين

راهور ۱۲۰ استعلام نمره منفي گواهينامه با اينترنت را در اختيار كاربران قرار داده است. براي استعلام نمره منفي به صورت آنلاين نياز است به سايت پليس راهور به نشاني rahvar120.ir مراجعه كنيد. براي مشاهده استعلام نمره منفي در راهور ۱۲۰ تنها نياز به وارد كردن شماره گواهينامه خود داريد. به‌علاوه مي‌توانيد از امكانات ديگر اين سامانه مانند استعلام خلافي خودرو و موتورسيكلت نيز استفاده كنيد.

استعلام نمره منفي گواهينامه قبضينو

استعلام نمره منفي گواهينامه از طريق كد ملي يكي از روش‌هاي ديگر استعلام است. براي مشاهده آخرين نمره منفي گواهينامه خود در سايت قبضينو نياز به وارد كردن اطلاعاتي مانند كد ملي، شماره تماس و گواهينامه خود داريد.

استعلام نمره منفي گواهينامه با برنامه پليس من

اپليكيشن پليس من امكانات زيادي در اختيار كاربران خود قرار مي‌دهد. براي استفاده از برنامه استعلام نمره منفي گواهينامه با اپليكيشن پليس پس از پرداخت  مبلغ ۵۲۰۰ تومان مي‌توانيد ميزان نمره منفي خود را استعلام كنيد.

استعلام نمره منفي گواهينامه از تلفن ثابت

شما مي‌توانيد از طريق تلفن ثابت يا گوشي همراه خود با شماره ۸۸۲۸۸۸۸ با كد ۰۲۱ تماس گرفته و از ميزان نمره منفي گواهينامه خود مطلع شويد.

استعلام نمره منفي گواهينامه با كد ملي در پيشخوان24

استعلام نمره منفي گواهينامه با كد ملي در پيشخوان24 براي استعلام نمره منفي گواهينامه نياز است به اپليكيشن يا سايت پيشخوان ۲۴ به نشاني pishkhan24.com مراجعه كنيد. بعد از آن با وارد كردن كد ملي، شماره تماس و شماره گواهينامه مي‌توانيد جزئيات نمره فني گواهينامه را مشاهده كنيد.

نمره منفي گواهينامه براي كدام تخلفات رانندگي در نظر گرفته شده است؟

بعد از مشاهده استعلام نمره منفي گواهينامه رانندگي، بايد بدانيد كه نمره منفي براي كدام يك از تخلفات رانندگي ثبت مي‌شود. در ادامه به برخي از موارد مهم اشاره مي‌كنيم. هم‌چنين شما مي‌توانيد مشاهده جدول نمره منفي گواهينامه 

 

  • تجاوز از سرعت مجاز (بيش از ۵۰ كيلومتر) / سبقت غير مجاز
  • عبور از چراغ قرمز راهنمايي رانندگي براي وسايل نقليه شخصي و سنگين
  • انجام حركات نمايشي در حين رانندگي / تك چرخ زدن موتورسيكلت
  • حركت به صورت مارپيچ
  • مصرف روان‌گردان و رانندگي در حالت مستي
  • تجاوز از سرعت مجاز (بين ۳۰ تا ۵۰ كيلومتر) / تجاوز به چپ از محور راه
  • رعايت نكردن قوانين ايمني حمل و نقل جاده‌اي مواد خطرناك
  • عبور از محل ممنوع
  • حركت با دنده عقب در آزادراه و بزرگراه‌ها
  • عبور وسايل نقليه از پياده‌رو
  • دور زدن در محلِ ممنوع
  • عدم رعايت حق تقدم عبور
  • نقص فني
  • استفاده از تلفن در هنگام رانندگي
  • بي‌توجهي به فرمان ايست يا پرچم مراقبين و پليس مدرسه
  • عدم رعايت شرايط مندرج در گواهينامه (مانند استفاده نكردن از عينك يا سمعك)

نكته: نمره منفي براي راننده و جريمه براي پلاك خودرو ثبت مي‌شود.

اعتراض به نمره منفي گواهينامه

اگر به جريمه نمره منفي گواهينامه خود اعتراض داريد، بايد به واحد اجرائيات تخلفات مراجعه كنيد و شكايت خود را ثبت كنيد. براي ثبت اعتراض لازم است تا مدارك زير را به همراه داشته باشيد:

  • اصل گواهينامه رانندگي
  • كارت مالكيت خودرو
  • فرم درخواست اعتراض به نمره منفي
  • وكالت‌نامه، قولنامه يا سند قانوني براي فروش وسيله نقليه

نمره منفي گواهينامه چگونه پاك مي‌شود؟

طبق قانون راهنمايي و رانندگي در مورد رفع امتياز منفي گواهينامه، در صورتي‌كه راننده به‌مدت 6 ماه مرتكب هيچ‌گونه تخلفي نشود، جرائم قبلي به‌صورت اتوماتيك از پرونده وي حذف خواهد شد. پاك شدن نمره منفي گواهينامه در هر كدام از مراحل سه‌گانه كه در بالا به آن اشاره شد، امكان‌پذير است. به‌عنوان مثال اگر فرد پس از كسب 30 نمره و 20 نمره منفي گواهينامه؛ در صورتي‌كه به‌مدت 6 ماه مرتكب تخلف نشود، تمامي جرائم مراحل قبلي از پرونده وي حذف خواهد شد.

نمره منفي به مالك خودرو تعلق مي‌گيرد يا راننده خودرو؟

اگر پليس راننده متخلف را متوقف كرده و به‌هنگام اعمال جريمه راننده حضور داشته باشد، نمره منفي با مشخصات راننده و گواهينامه او اعمال مي‌شود اما در صورت حضور نداشتن راننده جريمه نمره منفي براي گواهينامه مالك خودرو ثبت مي‌شود.

 

همچنين امكان انتقال نمره منفي از پلاك خودرو به راننده متخلف با مراجعه به واحدهاي رسيدگي به تخلفات رانندگي امكان‌پذير است.

سخن نهايي

سرعت غيرمجاز، سبقت غيرمجاز، انحراف و تجاوز به چپ، استفاده از تلفن همراه و استفاده نكردن از كمربند ايمني جزو تخلفات حادثه‌ساز و نمره‌منفي دار است و نقش بسيار مؤثري در تصادفات به خصوص تصادفات منجر به فوت دارد، بنابراين به رانندگان توصيه مي‌شود از انجام تخلفاتي كه باعث به خطر انداختن جان خود يا ساير كاربران راه است، خودداري كنند.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ تير ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۵۱:۵۳ توسط:زهره موضوع:

آشنايي با فرايند تعويض پلاك

انجام صحيح مراحل خريد و فروش خودرو از مهمترين و اساسي ترين دغدغه هاي معامله كنندگان است. ترتيب درست انجام مراحل اداري مي تواند كمك شاياني در پيشرفت فرآيند معامله باشد. در اين مقاله به معرفي فرايند تعويض پلاك، مراحل و مدارك مورد نياز انجام فرايند پرداخته و در نهايت با موضوع استعلام پلاك فك شده آشنا خواهيم شد.

پلاك خودرو چيست؟

پلاك وسيله نقليه صفحه‌اي فلزي در رنگ‌هاي مختلف است كه يك شماره روي آن حك شده و بر روي وسيله‌نقليه نصب مي‌شود. پلاك خودرو داراي يك شناسه ثبت منحصربه‌فرد است كه از چند عدد و يك حرف الفبايي تشكيل شده‌ و براي هر خودرو، منحصربه‌فرد است.

در زمان خريد يك خودروي صفر، نصب پلاك آن را پليس انجام مي ‌دهد. پس از نصب، پلاك به نام صاحب جديد آن ثبت مي ‌شود. بعد از آن، در صورت بروز اتفاقي براي خودرو، ثبت آن به نام كسي كه پلاك خودرو به نام او است انجام مي ‌شود.

 فك پلاك خودرو به چه معناست؟

فك پلاك خودرو به معني جدا كردن پلاك خودرويي كه فروخته شده و نصب پلاك جديد بر روي آن است. يكي از مهم ‌ترين اقدامات لازم در زمان فروش خودرو، فك پلاك آن است.

در صورتي كه در زمان خريد يك خودرو، فك پلاك انجام نشود، بروز هر نوع تخلف و جرمي كه از جانب صاحب جديد آن انجام شود بر عهده صاحب قبلي آن است. بنابراين پس از فروش خودرو، تا زماني كه عمليات فك پلاك را انجام نداده ايد، شما مسئول تمامي جرايم و تخلفاتي هستيد كه مالك جديد خودرو انجام مي‌ دهد.

مراحل تعويض پلاك خودرو

پس از تنظيم قرارداد خصوصي ميان فروشنده و خريدار، اولين مرحله براي معامله خودرو اين است كه طرفين (خريدار و فروشنده) قبل از مراجعه به دفتر اسناد رسمي به مراكز تعويض پلاك مراجعه كنند و با تحويل مدارك و مستندات، اقدام به فك پلاك قبلي خودرو و نصب پلاك جديد براي صاحب جديد خودرو كنند.

مدارك تعويض پلاك خودرو

مدارك مورد نياز براي تعويض پلاك خودرو در اين بخش از مقاله مورد بررسي قرار خواهد گرفت. مراكز فك پلاك براي شروع فرايند، خواستار مدارك و مستنداتي از خريدار و فروشنده خودرو هستند. دقت كنيد كه قبل از مراجعه به مراكز مربوطه براي انتقال خودرو از شخصي به شخص ديگر مدارك زير را حتما همراه داشته باشيد، زيرا در غير اينصورت در انجام كار با تاخير مواجه خواهيد شد.

 مدارك مورد نياز فروشنده خودرو

فروشنده خودرو بايد مدارك زير را همراه خود داشته باشد:

  • اصل سند فروش كارخانه سازنده (توليد داخل)
  • اصل كارت خودرو
  • اصل سند مالكيت خودرو كه توسط ناجا صادر شده باشد
  • اصل شناسنامه جديد و كارت ملي فروشنده يا نماينده قانوني وي
  • اصل بيمه نامه شخص ثالث معتبر
  • ارائه برگه عدم خلافي خودرو
  • ارائه اصل فيش پرداخت بهاي پلاك براساس تعرفه
  • اصل كارت معاينه فني معتبر (خودروهاي شخصي و دولتي كه بيش از 4 سال از مدل آن سپري شده باشد و خودروهاي عمومي كه بيش از يك سال از مدل آنها سپري شده باشد)
  • حضور فروشنده يا نماينده قانوني وي، كه بايد مدارك لازم براي تعويض پلاك با وكالت را همراه خود داشته باشد.
  • ضمنا درصورتي‌ كه فروشنده به خريدار وكالت فك پلاك دهد، حضور او الزامي نيست. 

مدارك مورد نياز خريدار خودرو

خريدار بايد مدارك زير را همراه خود داشته باشد:

  • شناسنامه و كارت ملي خريدار يا نماينده قانوني وي
  • حضور خريدار يا نماينده قانوني وي، كه بايد مدارك لازم براي فك پلاك با وكالت را همراه خود داشته باشد.
  • مدارك احراز سكونت خريدار در صورت نبودن قبض برق خريدار خودرو يا پدر خريدار (ارائه سند اجاره نامه منزل مسكوني به‌نام خريدار خودرو داراي كد رهگيري و هلوگرام يا ارائه سند اجاره‌نامه چاپي داراي هلوگرام و كد رهگيري منزل مسكوني به‌نام خريدار خودرو).

مدارك احراز سكونت تعويض پلاك خودرو

مدارك احراز سكونت براي تعويض پلاك ماشين شامل چند دسته مي‌شوند كه ارائه هر كدام به منظور احراز محل سكونت شما براي تعويض كفايت مي‌كند.

  • سند مالكيت منزل و واحد مسكوني و جواز كسب معتبر به‌نام مالك خودرو به‌همراه يك فيش (آب، برق يا گاز) كه مويد آدرس مربوطه است.
  • سند اجاره منزل مسكوني به‌نام مالك وسيله نقليه با كد رهگيري و تائيديه از سازمان املاك و مستغالت كشور.
  • در صورت ادعاي سكونت مالك در منزل والدين ارائه سند (استيجاري-ملكي) به‌نام پدر يا مادر.
  • گواهي اشتغال به تحصيل فرزندان با ذكر آدرس محل سكونت والدين كه به تائيد آموزش و پرورش منطقه رسيده باشد.
  • اصل فيش آب، برق يا گاز به تاريخ روز به‌نام متقاضي (به‌عنوان مدارك تكميلي).
  • تائيديه معتبر ممهور به مهر شوراي محل/روستا مطابق محصل صدور شناسنامه.
  • فروش‌نامه منزل مسكوني مربوط به زمين‌هاي اوقافي، روستايي كه به تاييد شوراي اسلامي محل رسيده باشد.
  • نامه‌هاي رسمي از ادارات عشاير و امور روستائي سازمان جهاد كشاورزي (عشاير).
  • معرفي‌نامه از اداره محل خدمت (ويژه كاركنان دولت و نيروهاي مسلح) با ذكر آدرس محل سكونت كاركنان مذكور و تائيد توسط واحد مربوطه.
  • در خصوص سازمان‌ها، كارخانه‌ها و شركت‌ها: براساس اساسنامه و روزنامه‌هاي رسمي كه حداكثر دو سال از تاريخ ثبت روزنامه نگذشته باشد و همچنين براساس شهرستان محل ثبت شركت با ذكر آدرس دقيق محل فعاليت.
  • در رابطه با سازمان‌ها، كارخانه‌ها و شركت‌ها كه داراي شعبه و يا دفاتر در ساير شهرستان‌ها هستند، بايستي براساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمي آنها با ذكر آدرس دقيق محل شعبه پس از تائيد توسط اداره ثبت شركت‌هاي شهر مورد نظر اقدام مي‌گردد.

مدارك لازم جهت شماره گذاري وسايل نقليه وارداتي

  • حضور مالك يا نمانده قانوني ايشان به همراه وسيله نقليه جهت سير مراحل قانوني.
  • اصل مدارك شناسايي معتبر شامل كارت ملي يا شناسنامه مالك و نماينده قانوني.
  • ارائه اصل سند خودرو، خودروهاي ساخت داخل (سند فروش) و خودروهاي وارداتي.
  • بررسي و تائيد اسناد و مدارك وسيله نقليه توسط كارشناس حقوقي مستقر در مركز تعويض پلاك.
  • بررسي وضعيت تبصره 13 خودروهاي وارداتي.
  • بازديد و تائيد كاردكس به منظور احراز اصالت وسيله نقليه توسط افسران كارشناس عالي تصادفات و امور فني بازنشسته و ممهور نمودن كاردكس به مهر و امضاء افسران بازديد كننده مجاز.
  • ارائه مدارك مبني بر ممفاصا حساب ديوان دولتي.
  • تخصيص پلاك به فرد، براساس محل سكونت مالك.
  • پرداخت هزينه مصوب بابت هزينه نقل و انتقال خودرو و صدور و ارسال كارت هوشمند مشخصات خودرو.

هزينه تعويض پلاك در سال ۱۴۰۱

پيش از مراجعه به مراكز تعويض پلاك بايد ماليات نقل و انتقال خودرو را پرداخت كنيد. اين ماليات براي خودرو‌هاي داخلي يك درصد ارزش خودرو و براي خودروهاي وارداتي ۲ درصد ارزش خودرو است. براي مثال اگر بخواهيد اقدام به تعويض پلاك (فك پلاك) خودرو ۱۵۵ ميليوني كنيد نياز است حدود ۲ ميليون تومان پرداخت كنيد. هم‌چنين در سال ۱۴۰۱ هزينه اصلي تعويض پلاك به شرح زير است:

  • هزينه اصلي فك پلاك خودرو‌ها ۳۷۳ هزار تومان است و هزينه فرعي كه شامل ماليات، خلافي و عوارض سالانه است براي هر خودرو متفاوت است.
  • هزينه اصلي تعويض پلاك موتورسيكلت‌ها در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ هزار تومان است اما هزينه فرعي هر موتور متفاوت است.

طبق قوانين تعويض پلاك، تنها پرداخت هزينه خلافي خودرو برعهده فروشنده است. اما در دفاتر اسناد رسمي علاوه بر پرداخت هزينه عوارض خودرو، هزينه انتقال سند هم بر عهده فروشنده است. هزينه‌هاي اخذ شده در اين مركز برعهده خريدار خودرو است.

نكات مهم تعويض پلاك خودرو

  • تمامي هزينه‌ها در اين مراكز تنها از طريق كارت بانكي قابل پرداخت است، بنابراين در زمان مراجعه، حتما كارت بانكي با موجودي كافي همراه داشته باشيد.
  • نياز به تسويه حساب عوارض شهرداري نيست. تسويه حساب عوارض شهرداري براي دفاتر اسناد رسمي و در زمان انتقال سند لازم است.
  • خلافي خودرو از طريق دستگاه POS موجود در مركز تعويض مربوطه پرداخت مي‌شود. اين دستگاه‌ها مجهز به باركدخوان هستند. بنابراين نيازي به تسويه خلافي پيش از مراجعه به به اين مراكز وجود ندارد.
  • انتخاب زوج يا فرد بودن پلاك به صورت كاملا تصادفي است و هيج گونه حق انتخابي وجود ندارد.
  • در زمان انتقال پلاك در صورتي كه خريدار چند پلاك آزاد داشته باشد از وي سوال مي‌شود كه مايل است كدام پلاك بر روي خودرو موردنظر نصب شود.
  • در صورتي كه خريدار پلاك آزاد دارد اما در مركزي كه به آن مراجعه كرده موجود نيست، دو راه به وي پيشنهاد مي‌شود: يا مدارك خودرو پس گرفته شود و خريدار به همراه فروشنده به مركزي مراجعه كنند كه پلاك آزاد در آنجا قرار دارد. يا خريدار بايد مبلغ 50 هزار تومان پرداخت كند تا پلاك آزاد در مركز تعويض پلاك قبلي قيچي شده و در مركز فعلي يك پلاك جديد با همان شماره صادر شود. اين فرايند حدودا 1 ساعت زمان مي‌برد.
  • كل فرآيند مربوطه در صورتي كه مورد خاصي پيش نيايد حدود 2 الي 3 ساعت زمان مي‌برد.
  • درنهايت از خريد خودرو به صورت وكالتي پرهيز كنيد. زيرا در صورتي كه به هر دليلي خودرو مشكل داشته باشد تا انجام مراحل قانوني، خودرو در پاركينگ توقيف مي‌شود.

استعلام پلاك 

يكي از نكات اصلي براي عقد قولنامه ماشين، استعلام فك پلاك است كه بايد در دو زمان، توسط خريدار و فروشنده انجام شود. با استعلام تعويض پلاك خودرو، خريدار مي‌تواند از روي پلاك، اطلاعات مربوط به استان و شهر محل سكونت فروشنده و همچنين محل صدور پلاك را پيدا كند تا ببيند فروشنده داراي چند پلاك فعال است. براي انجام يك معامله مطمئن، اين موضوع را جدي بگيريد و آن را پشت گوش نيندازيد.

  • استعلام قبل از بستن مبايعه‌نامه (سندي كه خريدار و فروشنده در خصوص فروش خودرو با همديگر توافق مي‌كنند) و پرداخت بيعانه براي اطمينان از سرقتي نبودن خودرو
  • انجام استعلام قبل از دريافت وكالت‌نامه

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ تير ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۳۹:۴۳ توسط:زهره موضوع:

روش هاي استعلام خلافي موتورسيكلت

امروزه با بيشتر شدن تعداد خودرو‌ها در شهرهاي بزرگ و وجود ترافيك‌هاي سنگين، بسياري افراد براي انجام كارهاي خود و سريعتر رسيدن به مقصد از موتورسيكلت استفاده مي‌كنند. هم‌چنين همانطور كه مي‌دانيد امروزه از موتور براي ارسال بسته نيز استفاده مي‌شود. در واقع استفاده از موتورسيكلت باعث صرفه‌جويي در هزينه و زمان شده است. با اين حال موتورسوارها ممكن است در بسياري موارد بدون اينكه متوجه شوند، به دلايل مختلفي مثل نداشتن كلاه ايمني، رد كردن چراغ قرمز يا سرعت زياد جريمه شوند.

 براي آن كه اين جرايم روي هم انباشته نشوند بهتر است مرتب آن ها را بررسي كنيد و به اصطلاح از خلافي موتور سيكلت خود استعلام بگيريد. اگر در اثر بي‌توجهي به قوانين راهنمايي و رانندگي مرتكب تخلفات رانندگي شديد، براي مشاهده خلافي موتور و پرداخت خلافي نياز است با روش‌هاي استعلام موتورسيكلت آشنايي داشته باشيد. 

خلافي موتورسيكلت چيست؟ 

به تمامي تخلفات رانندگي كه شما با موتورسيكلت خود به دليل نقص قوانين راهنمايي و رانندگي مرتكب مي‌شويد، خلافي گفته مي‌شود. اگر بر اين باور هستيد كه جرائم رانندگي از اهميت زيادي برخوردار نيستند بايد بگوييم سخت در اشتباه هستيد. با شناخت موارد زير مي‌توانيد متوجه اهميت بالاي خلافي وسيله نقليه خود شويد.

  • درصورتي‌كه به موقع تخلفات رانندگي موتورسيكلت خود را پرداخت نكنيد، مشمول پرداخت جريمه دو برابري و در نهايت توقيف موتور خواهيد شد.
  • اگر نسبت به پرداخت به موقع خلافي اقدام نكنيد زمان خريد و فروش موتورسيكلت با مشكل روبرو خواهيد شد.
  • بعضي از تخلفات رانندگي نمره منفي دارند. يعني علاوه بر اينكه بايد جريمه آن را پرداخت كنيد، نمره منفي نيز دريافت مي‌كنيد.

نكته: فراموش نكنيد اگر نمره منفي شما بيشتر از حد نصاب باشد، گواهينامه شما باطل خواهد شد.

موتور سيكلت ها مي توانند انواع تخلف ها را انجام داده و به خاطر آن ها توسط راهنمايي و رانندگي جريمه شوند.

از جمله مهم ترين اين تخلف ها موارد زير هستند:

  • تردد در معابر عمومي.
  • انجام حركات نمايشي در زمان تردد.
  • عدم استفاده از كلاه ايمني.
  • ايجاد مزاحمت و سر و صدا.
  • رد كردن چراغ قرمز.
  • سرعت غير مجاز.
  • نداشتن بيمه نامه و مدارك معتبر.

بايد بدانيد كه در حال حاضر دوربين هاي نصب شده در خيابان ها كوچكترين تخلف ها را ثبت كرده و جريمه مي كنند.

روش هاي استعلام خلافي موتور سيكلت 

بسياري از موتورسواران به دليل بي‌توجهي به قوانين راهنمايي و رانندگي جريمه مي‌شوند. اما از آنجايي كه برخي از رانندگان در جريان تعداد يا ميزان جرائم رانندگي خود نيستند، جريمه خود را به موقع پرداخت نمي‌كنند. همين عامل باعث شده تا تمام خلافي موتورسيكلت جمع شوند و پرداخت يك‌باره آن تبديل به كار سخت و پيچيده‌اي شود.

اگر از ميزان جريمه و تعداد جرايم موتور اطلاعاتي نداريد و مي‌خواهيد از توقيف يا افزايش دو برابري جرائم جلوگيري كنيد، در ادامه مطلب همراه ما باشيد.

استعلام خلافي موتور سيكلت با كد ملي 

براي استعلام رايگان خلافي موتورسيكلت مي‌توانيد از سايت راهور به نشاني rahvar120.ir استفاده كنيد. براي دريافت خلافي موتور نياز به باركد پستي و كد ملي مالك خودرو و موتور داريد. اگر مي‌خواهيد به عنوان مالك موتور از ميزان تخلفات رانندگي موتور يا خودروي خود مطلع شويد، مي‌توانيد روش زير را دنبال كنيد. 

  • شما به عنوان مالك موتور بايد وارد سايت پليس راهنمايي و رانندگي بشويد. 
  • براي ورود به سامانه سخا بايد رمز عبور و كد ملي مالك وسيله نقليه را وارد كنيد. در صورت عدم دسترسي به رمز عبور نياز است در سامانه سخا ثبت‌نام كنيد.
  • گزينه استعلام تخلفات خودرو را انتخاب كنيد و سپس شماره باركد پستي پشت كارت ماشين را در اين بخش وارد كنيد. 
  • با انتخاب گزينه استعلام خلافي راهور مي‌توانيد نتيجه استعلام را مشاهده و پرداخت كنيد.

توجه داشته باشيد كه روش راهور 120 خلافي ممكن است با تاخير به روز رساني شود.

روش استعلام خلافي خودرو و موتور با vin از طريق پيامك و تماس تلفني

در اين روش نياز به اينترنت نداريد و مي توانيد با شماره گيري ۸۸۲۸۸۸۸۸ از ميزان جرايم اطلاع پيدا كرده و نسبت به پرداخت آن ها اقدام كنيد.

تا چند وقت گذشته هم اين امكان وجود داشت از كد vin براي استعلام خلافي موتور استفاده كنيد. تنها نياز بود شماره وين روي كارت شناسايي وسيله نقليه يا برگ سبز خود را به ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ ارسال مي‌كرديد تا پيامك خلافي موتور را همراه با تاريخ ثبت تخلف از پليس راهور دريافت مي‌كرديد. البته بزرگ‌ترين عيب اين روش اين بود كه امكان پرداخت وجود نداشت. اما امروزه ديگر اين روش فعال نيست و شما نمي‌توانيد نسبت به گرفتن خلافي موتور با وين اقدام كنيد. 

استعلام خلافي موتور سيكلت با كد USSD

امكان استعلام خلافي موتور سيكلت با vin در سرويس  *110# نيز غير فعال شده و بعد از ارسال شماره با پيغام عدم فعال بودن سرويس روبرو خواهيد شد. اما اين پايان ماجرا نيست چراكه شما مي‌توانيد از سرويس‌هاي ديگر براي استعلام خلافي موتور استفاده كنيد.

دريافت خلافي موتورسيكلت از طريق پلاك

تا چند وقت پيش برخي از سايت‌ها ادعا داشتند كه روش استعلام خلافي موتور سيكلت با شماره پلاك وجود ندارد و شما نمي‌توانيد خلافي موتور سيكلت آنلاين را انجام دهيد اما در حال حاضر اين روش وجود دارد و شما مي‌توانيد با دانلود اپليكيشن خلافي موتورسيكلت قبضينو، پليس من، پيشخوان ۲۴ و … از ميزان و تعداد جرائم رانندگي خود مطلع شويد. 

مراجعه حضوري براي استعلام خلافي موتور سيكلت

با مراجعه به مراكز پليس +۱۰ مي توانيد از روش سنتي استعلام خلافي موتور سيكلت با پلاك ملي خود استفاده كنيد. اما بايد يادآور شد كه اين روشي زمان بر است و شما مي توانيد از طريق يكي از روش هاي ذكر شده بدون مراجعه حضوري نسبت به استعلام خلافي موتور سيكلت خود اقدام كنيد.

براي اين كار بايد كارت موتور خود را در دست داشته و با مراجعه به اين مراكز از ميزان خلافي موتورسيكلت خود اطلاع پيدا كنيد.

انواع جريمه‌هاي رانندگي

تابه‌ حال‌ شده به اين موضوع فكر كنيد كه تفاوت تمام قبوض صادر‌شده توسط پليس راهنمايي و رانندگي چيست و چه زماني آن‌ها را دريافت مي‌كنيد؟ براي پاسخ به اين سوال بايد انواع قبض خلافي خودرو و موتور آنلاين را بشناسيد و با ويژگي‌هاي هر يك آشنا شويد.

۱. ثبت تخلف موتورسيكلت به روش تسليمي

در اين روش پليس و راننده هر دو در محل حضور دارند. معمولا هم به دليل دستور توقف پليس، وسيله نقليه خود را متوقف مي‌كنيد. پليس راهنمايي و رانندگي بعد از بررسي مدارك موتور و گواهينامه، قبض جريمه كه شامل اطلاعاتي مانند زمان و مكان تخلف، شماره پلاك و مشخصات است، به راننده مي‌دهد.

۲. ثبت قبض جريمه الصاقي براي موتورسواران

اين نوع قبض زماني صادر مي‌شود كه راننده در محل حضور ندارد. به‌ عنوان مثال شما موتور خود را محل پارك ممنوع پارك كرده‌ايد و پليس در اين لحظه مي‌رسد و موتورسيكلت شما را جريمه مي‌كند. برگه خلافي الصاقي را كه شامل مشخصاتي مانند شماره پلاك، نوع، زمان و مكان تخلف است روي موتور سيكلت شما قرار مي‌دهد.

۳. ثبت خلافي به صورت دوبرگي

قبض دوبرگي زماني صادر مي‌شود كه راننده علاوه بر انجام تخلف، به دستور توقف پليس بي‌توجهي كرده و بدون توقف عبور مي‌كند. در اين زمان پليس راهنمايي و رانندگي جريمه دوبرگي را براي راننده متخلف صادر مي‌كند.

۴. ثبت تخلف موتور با دوربين

گاهي اوقات به دليل سرعت غير مجاز و رانندگي پر خطر توسط دوربين‌هاي ثبت تخلف راهنمايي و رانندگي درون شهر جريمه مي‌شويد. در اين شرايط بايد جريمه موتورسيكلت خود را پرداخت كنيد.

كدام جرائم رانندگي در صورت عدم پرداخت دوبرابر مي‌شوند؟

احتمالا شنيده‌ايد كه مي‌گويند جريمه‌هاي رانندگي مهلت پرداخت ۶۰ روزه دارند اما در واقع اين جمله در رابطه با تمام تخلفات رانندگي صدق نمي‌كند. تنها مبلغ جرائمي كه به روش تسليمي، الصاقي و خودداري ثبت شده‌اند در صورت عدم پرداخت دوبرابر مي‌شوند. اين قضيه در خصوص ساير جرائم رانندگي صدق نمي‌كند.

 




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۵:۳۶ توسط:زهره موضوع: